Bramen plukken!

De bramen zijn dit jaar al vroeg rijp. Ook met kinderen is bramen plukken een leuke activiteit. En daarna met elkaar bramen-jam maken, of andere lekkere dingen! Je kan ze natuurlijk ook zo opeten. Als je ze niet kookt pluk je beter boven de 1,25. Dan weet je zeker dat er geen vossen of honden op geplast hebben. Om eventuele wormpjes eruit te halen kan je ze 20 minuutjes in een bak gezouten water leggen en daarna goed naspoelen.

Recept voor bramenjam:
– 500g bramen/fruit
– sap van 1 citroen
– twee eetlepels honing
– 2 gram agar agar
Doe de bramen met het citroensap en de honing in een pan. Kook de bramen tot jam, voeg halverwege de agar agar toe, zodat het geheel wat gaat verdikken.
Kook ondertussen lege jampotjes uit en giet de bramenjam hierin. Keer de potjes om en laat ze op z’n kop afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *